Werkwijze

Als gediplomeerd hondentrimster trim ik volgens de rasstandaard van elk ras, maar uiteraard hou ik ook rekening met uw wensen. Als u voor uw hond een ander model wilt dan gebruikelijk is dat altijd bespreekbaar. De trimsalon is ingericht met de modernste apparatuur en voldoet aan de eisen van deze tijd.

Als u een afspraak maakt, zal ik vragen om uw contactgegevens, ras, leeftijd, conditie van de hond. Ik streef ernaar iedere hond op korte termijn in te plannen.

Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, wil ik u vragen om de afspraak uiterlijk 24 uur tevoren te annuleren. De reden hiervoor is dat ik in dat geval nog een andere hond blij kan maken met een plekje. Mocht er niet tijdig afgezegd worden, dan kunnen de kosten voor de gereserveerde tijd in rekening gebracht worden.

Nadat u de hond op afspraak gebracht heeft zullen we eerst de wensen bespreken en kunt u eventueel bijzonderheden vermelden. Vervolgens krijgt de hond de tijd om even rond te snuffelen om met mij en de geurtjes in de salon kennis te maken.

Daarna gaat de hond eerst in bad. Vervolgens wordt de hond tweemaal gewassen met speciale hondenshampoo en vervolgens behandeld met crèmespoeling (per vachttype verschillend). Tijdens de massage laat de vacht los, de hond ontspant en er komt al veel dood haar uit de vacht. Dit gebeurd allemaal zonder te borstelen.

Vervolgens wordt de hond gedroogd met handdoeken. Daarna gaat de hond op de tafel en ga ik aan het werk met een waterblazer. Deze blaast het water uit de vacht en op het moment dat de vacht tot op de huid droog is blaast het de losse haren er ook uit. Dit gebeurt wederom zonder borstels. Op deze manier wordt het dode haar verwijderd zonder dat er gezond haar meegetrokken wordt. De waterblazer is zelfs in staat om klitten uit de vacht te blazen (mits deze niet te groot zijn). Het voordeel hiervan is dat alleen het haar eruit gaat wat er ook echt aan toe is om te ruien.

Door deze methode wordt de vacht luchtig en los, tevens bevordert dit de conditie van de huid waardoor de vachtverzorging voor thuis een stuk makkelijker wordt.

Hierna wordt de hond op de juiste lengte geknipt, geschoren of juist alleen geplukt.
Het modelleren van de hond kan enige tijd in beslag nemen.
Omdat een hond niet altijd stil staat, moet er uiterst voorzichtig met de schaar en andere materialen gewerkt worden.