Gedragsdeskundige

Hondengedragsdeskundige

Mijn hele leven ben ik opgegroeid met honden. Op 8 jarige leeftijd liet ik al alleen onze honden uit. Zonder worsteling met de riem bleven de honden altijd netjes naast me lopen.

Deze passie voor honden ben ik door de jaren heen blijven ontwikkelen en heb me vooral geïnteresseerd in de hondenpsychologie.

Na uitzendingen van Cesar Millan gekeken te hebben, kwam ik in contact met Anniek Winters, een van de grootste hondengedragsdeskundigen van Nederland. Zij is opgeleid in Amerika door Cesar Milan.

Ik ben een workshop bij haar gaan volgen. Dat beviel mij zo goed, dat ik hier meer mee wilde gaan doen. Ik hoefde er niet lang over na te denken om bij haar de opleiding deel 1 en deel 2 te gaan volgen. Ik leerde daar heel veel bij, o.a. om heel anders naar honden te gaan kijken en anders met ze om te gaan. Consequent zijn met regels en begrenzingen. Maar vooral ook beweging, discipline en affectie.

Hoe jouw gedachten en je handelen het gedrag van je hond kan beïnvloeden! Alleen al je gedachten en je energie kan je hond een verkeerde gemoedstoestand geven. Het gaat uiteindelijk om het bewustzijn van je eigen lichaamstaal en energie. Dan pas kun je gaan werken aan goed leiderschap.

Ik help nu baasjes die problemen hebben met het gedrag van hun hond en ik help de honden om weer in balans te komen.