Mijn werkwijze

Zoals ik eerder beschreven heb, gaat het uiteindelijk om het bewustzijn van je eigen lichaamstaal, gemoedstoestand en energie. Dan pas kun je gaan werken aan leiderschap.

Honden dienen niet als een mens behandeld te worden, maar gewoon als een hond, net als bij de wolven in de natuur. Honden communiceren via energie en lichaamstaal. Hoe sterk wij onze hond, maar ook onszelf kunnen beïnvloeden met onze gedachten en gemoedstoestand wordt erg onderschat. Honden voelen heel goed aan hoe iemand zich voelt. Wanneer je heel onzeker bent en met je hond wandelt, of als je heel gespannen bent of juist boos, dan voelt je hond dit feilloos aan en is de kans groot dat hij hierop reageert. Een hond reageert vanuit zijn instinct en denkt niet eerst na. Een hond is eigenlijk een hele goede spiegel van iemands gemoedstoestand en energie!

Honden zijn roedeldieren en in een roedel is er altijd maar één de roedelleider en de rest is volger. Het is dus noodzakelijk dat de mens een roedelleider is en de hond een volger.

Wanneer je geen leider bent van je hond, zal de hond het leiderschap vanzelf overnemen. En geloof me, een heleboel honden willen dit niet eens, zij willen dat jij de leiding neemt. Een kalme, assertieve en zelfverzekerde leider. Deze leider geeft de hond regels, discipline en begrenzingen, waardoor hij zich veilig en beschermd voelt binnen zijn roedel. En natuurlijk als allerlaatste, als je alles voor elkaar hebt……een hoop liefde.